pátek 6. ledna 2017

Povídačka rozbalovačka #71

Ahooj!
Vítám Vás u nového článku, tudíž nové Povídačky rozbalovačky.

Dnes tu bude poměrně dost témat a dost věcí, které Vám chci sdělit.
Úvod vezmeme v rychlosti: jeden balíček z antikvariátu a druhý překvapení od úžasného nakladatelství Baronet! ☺


Ještě než se vrhneme na rozbalování, tak doufám, že jste si vstup do nového roku plně užili a že Vám nový rok začal nejlépe jak mohl. Já se Vám pochlubit nemohu, protože tento článek píši dva dny před Silvestrem, tudíž ho předepisuji 😄
Každopádně Vám chci sdělit ještě to, že v průběhu ledna vyjdou tři články, ve kterých budou nejlepší knihy za rok 2016 rozděleny do tří kategorií.

Počítejte ale s tím, že jsem opravdu nerozhodný člověk a úžasných knih bylo v roce 2016 snad trilion, takže články budou poněkud... "obsáhlejší".

K prvnímu balíčku.
Jak už jsem řekla, knihu jsem objednávala opět přes úžasný antikvariát, který naprosto miluji a kdybych na rok 2017 neměla předsevzetí jedna koupená kniha= 200 sklapovaček, mrtvý notebook, mobil po mrtvici a duši toužící po zrcadlovce (kterou snad už touto dobou mám 😏 ), vykoupila bych to tam. Ale bohužel, je to 1:4.
Ti co četli Knižní nákupy za prosinec možná tuší, jaká kniha se v balíčku skrývá. Napovím: informace, že o ní bude článek, díl do série, kterou naprosto bezmezně nekonečně miluji a chtíč mít sérii všem na očím v mé knihovně.... Už víte? 😋




Město ze skla od mé nejmilovanější Cassandry Clare.
Nedávno jsem jí docela zhejtila její knihu Kdo je kdo ve světě stínů, ale tak. Ta kniha byla vážně z obsahové stránky oproti jejím sériím ho...houbico -_-
Ale nebudeme si kazit radost a půjdeme si říci nějaké zajímavosti nejen o Městě ze skla, ale i o sérii Nástroje smrti.


Nostalgické je, že zrovna před rokem v tuto dobu jsem v sérii byla myslím u druhého dílu. O Vánocích roku 2015 jsem totiž dostala čtečku a kupon na e-knihy (pořád nemohu uvěřit, že už to je rok), a tak jsem tak brouzdala po netu a hledala něco, co bych si mohla přečíst. 
V té době jsem se v knihách oproti dnešku nevyznala vůbec a když jsem narazila na nějakou sérii jménem Nástroje smrti, řekla jsem si, že to má dobrý název, tak to zkusím 😗
A panebože, museli mě od čtečky tahat, abych šla zapít Nový rok, protože na Silvestra jsem první díl- Město z kostí četla. 
A tak se zrodila moje láska k Nástrojům smrti a každým dílem rostla čím dál více.

Byla to jedna z mých prvních srdcových záležitostí (když nepočítám dětské knihy) a myslím, že Nástroje smrti už nikdy nic z prvního místa neporazí, protože to bylo něco... něco nepopsatelného, kdy se moje láska ke knihách proměnila v závislost. Styl, kterým Cassandra píše je neskutečně čtivý, poutavý a celkově... DOKONALOST.
I teď, kdy už mám v oboru knih více zkušeností, nemám této sérii co vytknout. Originální svět, úžasné postavy (kdo se prosím pěkně nezamiloval do úžasného sarkastického Jace? 💕), promyšlenost celého příběhu, již zmiňovaná čtivost a mohla bych chválit do nekonečna.
Ano, sice má série i odpůrce, ale to je naprosto normální. Nikdy nikdo nestvoří něco, co by se líbilo všem.

Moc dobře si pamatuji na okamžik, když jsem zjistila, že série měla být původně trilogie.
Málem to se mnou švihlo, protože bych si neuměla představit, že bych měla k dispozici jen tři jediné knihy a po dočtení série původní trilogie by nás autorka připravila o ještě temnější a propracovanější příběh, který se v dalších třech dílech skrývá.



Od Cassandry u nás (díky pane bože za to) vyšlo více knih. Sice nevyšly všechny, které autorka kdy napsala, ale u Knižního Klubu u nás vyšly již zmiňované Nástroje smrti a u nakladatelství Yoli nedávno dovyšla série Pekelné stroje, které Nástrojům smrti předchází, odehrávají se ve viktoriánském Londýně a já si je musím přečíst co nejdříve.
Slováci jsou na tom oproti nám- Čechům s knihami této autorky lépe, ale nebojte se. My Vás brzy doženeme, protože nakladatelství Slovart mi naznačilo, že mnoho knih od Cassandry plánuji přeložit do češtiny, takže..!!!!
Modlím se, aby mezi nimi byla Lady Midnight, která nemá sice oproti Nástrojům smrti Jace a Clary v hlavní roli, ale pokračuje tuším o několik let později po Nástrojích smrti a aby mezi nimi byly i povídky o kouzelném kouzelníkovi jménem Magnus Bane a povídky z akademie Lovců stínů o Simonovi... no, myslím, že jste moje šílenství do této autorky poznali 😋

Málem bych Vám díky mé šílenosti zapomněla popsat děj Nástrojů smrti, ale ten se logicky každým dílem mění a stává se čím dál propracovanějším (zapletenějším, temnějším, dokonalejším,...), ale kdyby jste náhodou nevěděli, aspoň Vám malinko svět, ve kterém se knihy odehrávají přiblížím:
Ačkoliv je my nevidíme, oni nás chrání před zlem. Zlem, které je v podobě démonů. Oni, Lovci stínů. Napůl andělé, napůl lidé. Svým andělským ostřím zabíjejí démony, kteří se po celém světě mohou procházet i v lidské podobě. Lovci stínů ale vymírají. Největší zločinec v tomto světě- Valentine, chce získat Pohár smrti, který mu před lety ukradla Jocelyn. 

Jeho bývala manželka a matka jejich dětí. Zachránila jedno, druhé si do spárů vzal Valentine. 
Se dcerou Clary, která byla v té době ještě malé dítě od Valentina utekla a již několik let se s ní schovává v lidském světě.
Právě u Clary, která je již skoro dospělá, po záhadném zmizení Jocelyn kouzlo, které ji blokovalo mysl a Zrak, který by ji umožnil vidět Svět stínů, prolomí. A ona uvidí svět nejen z pohledu lidského, ale i z pohledu Lovce stínů. 
Dozvídá se pravdu nejen o sobě, ale i o své rodině z vyprávění matky, která neexistuje.
Dozvídá se kým opravdu je a i přes zdrcující informace se snaží zachránit matku, která jí celý život lhala.



Já vím, tento článek vypadá nekonečně, ale ještě než napíši poslední odstavec, mám tu balík, který mi udělal neskutečně velkou radost. Balíček z nakladatelství Baronet. 
Když mi přišel, žádnou knihu jsem od nich neočekávala, tak jsem byla zvědavá, co v něm tedy je.
Po otevření jsem nestačila zírat.


Poděkování za spolupráci a belgická bonboniéra.
Když jsem balíček (před Vánoci) otevřela, tlak mi dost zakolísal.
Já si neskutečně každé spolupráce vážím, ale Baroneťáků si vážím jak nejvíce to jde. Nejmilejší, nejhodnější a prostě nejlepší spolupráce, jakou si můžete přát, to Vám říkám.
Měla jsem i tu čest, se s nimi potkat "na živo" a mohu Vám říci, že ti lidi, jsou naprosto úžasní i v realitě.
Tak vlastně moje spolupráce s Baronetem začala. Bylo to hlavně díky Irence nebo-li Rodaw, která nám tuto schůzku Baronetu s bloggery v březnu roku 2016 zařídila a já ji za to budu navždy vděčná. 


Pokud jste článek dočetli až sem, srdečně Vám gratuluji, protože jsem se dnes opravdu rozepsala.
Určitě mi dolů do komentářů napište Vaše názory. Na Cassandru Clare, na spolupráce, na nakladatelství Baronet a pokud máte také nějakou takovou knihu/ knihy nebo sérii/série, na které když přijde řeč, proměníte se v šílence, napište to, ať nejsem sama 😝



Mějte se krásně!💓
seabook04@gmail.com

12 komentářů:

  1. Luci, krásné balíčky, které musely udělat ohromnou radost. Vidím, že jsou v Baronetu skvělí. Já mám podobně úžasnou zkušenost s Dominem, ti jsou moji nej nej nej ♥, tak nádhernou spolupráci jsem si nepředstavovala ani ve snu. Tak ať je i rok 2017 plný takových krásných knižních radostí :) Měj se moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují moc :)
      Jsem moc ráda, že i ty jsi narazila na taky úžasné lidi :)
      Tobě také!! :)

      Vymazat
  2. Cassandřiny knížky mě upřímně nijak nelákají, ale nemůžou lákat všechny, že :)
    Mně hrozně mrzí, že jsem na ten bazárek, co Irča organizovala, nemohla jít... :( Snad bude ještě někdy příležitost.
    Spolupráce s Martinusem je fajn (ještě aby nebyla, když jsou jediní, kdo mi je ochotný posílat knížky :D).
    Hmm... už jsem říkala, že zbožňuju Kostičas? :D Moc moc doufám, že Samanthě u nás vyjdou i další knihy, protože... ona píše božsky 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bazárek Irči byl úžasný! Doufám, že ještě něco podobného v budoucnu vznikne, protože to bylo opravdu super :)
      Na Kostičas se chystám... páni, už je to vlastně rok :O
      Určitě se do něj plánuji pustit, ale na druhou stranu, když mě to strhne, nebudu mít další díly :/ :D

      Vymazat
  3. Já jsem četla Pekelné stroje a to mi stačilo :) Ale ta bonboniéra vypadá lahodně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, tobě to moc nesedlo, že? :/
      Bonboniéra byla úžasná :3

      Vymazat
  4. TMI sa mi tiež páčia, takže verím, že ťa táto kniha naozaj potešila. Ale Kto je kto... som tiež kritizovala, tá kniha ma sklamala, nič si z toho nerob. Ja som rada, že som našla niekoho komu sa nepáčila, lebo veľa recenzií je veeeľmi pochvalných :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TMI je pro mě dokonalost (ale to z článku asi poznat jde :D) :)
      Taktéž jsem ráda, že má někdo stejný názor, protože jak píšeš, je velmi recenzí, které knihu vychvalují a ač je to asi poprvé, nesouhlasím s tím :/

      Vymazat
  5. Mohu se zeptat a ten antikvariat? To je online antikvariat? Pokud ano, mohla bych poprosit o odkaz? Dekuji. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, online na FB :)
      Odkaz zde: https://www.facebook.com/antikvariatstruharov/?fref=ts

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥