čtvrtek 28. července 2016

Filmový večer #2

Ahooj! :)
Po dlouhé době Vás vítám u Filmového večere.

Moje nedívání na filmy se změnilo na dívání ( :D) a filmů jsem zhlédla v poslední době až moc.
Klasicky Vám tu dnes představím pět filmů a amatérsky je ohodnotím, takže jdeme na to :)


1.Pátá vlna
5/5*
1.vlna- temnota
2.vlna- destrukce
3.vlna- nákaza
4.vlna invaze
5.vlna- ?
Svět se pomalu, ale rychle bortí. Donedávna jsme si mysleli, že vesmír obýváme sami. Bohužel jsme našim vesmírným sousedům nepadli do noty. Za to naše planeta Země ano. Proto na nás seslali čtyři vlny, které měli lid zabít. Ze 7 miliard zbylo na světě asi několik tisíc vyhladit. Nevím to přesně, protože se už pár týdnů toulám po tom, co ze Země zbylo a hledám HO. Mého milovaného bratra, který je možná mrtví. Sliby, které dávám dodržuji, a proto dodržím i ten, který jsem dala jemu- VRÁTÍM SE...



Mnoho z Vás určitě zná předlohu pro film- stejnojmennou knihu od Ricka Yancey. I já jsem ji četla a moji recenzi na ni si můžete přečíst zde.
Každopádně film mě okouzlil o něco více. Herci, efekty a hlavně příběh si získal mou pozornost a nehodlal se jí vzdát, což u knihy bohužel nenastalo. Několikrát jsem se u filmu bála. U hororů se bojíte nadpřirozena. U Páté vlny se bojíte nejistoty, kterou u Vás film vyvolává. Bojíte se toho, že by se to mohlo stát.
Celkový film tedy hodnotím plným počtem bodů a jestli jste ho ještě neviděli, tak to rychle napravte.
Mimochodem plusy u mě má i herecké obsazení (Chloe, Alex, Nick... prostě všichni byli úžasní :3).



2.OUIJA
5/5 *
Dřevěná deska. Tipli by jste si, že právě ona může zabít několik lidí?
První její obětí je Debbie. Blonďatá kráska, která se v poslední době méně stýkala s kamarády a její chování bylo podivné. Důvodem byla hra Ouija.

Při ní ''vyvoláte'' ducha a komunikujete s ním právě pomocí desky na které jsou vyrytá písmenka a ''úkolem'' ducha je pomocí ''dřevěné šipky'' ukazovat právě na ně a tvořit s jejich pomocí věty.
Když ale nebudete dodržovat pravidla, hra skončí a vy s ní. 
Debbie skončila jako oběšenec.



Jednou jsem se s kamarádem bavila o hororech a slovo padlo i na tento horor. Do té doby jsem ho vůbec neznala a hned jak jsem přišla domů, musela jsem si ho pustit... a PÁNI!!
Rozhodně jeden z mých TOP!
Nejenže jste celou dobu jako na trní a máte nervy v kýblu, ale film je jako skládačka. Skládačka, kterou se celou dobu snažíte složit a když už to vypadá na pozitivní výsledek, tak se cela zboří a vy musíte začít znovu, ale víte že jinak. 
V říjnu tohoto roku by měla vyjít dvojka a myslím, že si mou nedočkavost umíte představit :D :3



3, Hory mají oči
3/5*
Rodinný výlet- dovolená. To bylo původně v plánu.
Velmi členitá rodina s několika generacemi se rozhodne vyjet na dovolenou. Umíte si představit důsledky pojmu ''mnoho generací'' či ''členitá rodina''. Menší hádky a neshody samozřejmě po cestě nesmí chybět. 
Hlava rodiny se při jedné zastávce rozhodne učinit rozhodnutí, které rodinnou dovolenou změní na boj o život- pojedou zkratkou.
Zkratka je ale v tomto případě velmi podobná, ne-li horší, cesta do pekla.
Na první pohled vypadá poušť kterou projíždí opuštěná. To ale netuší, že všude kolem nich jsou zmutování a krvežíznivý horníci toužící nejen po pomstě, ale i po lidském mase a krvi. Můžeme si jen domyslet, zda z nich udělala radiace nebo lidé, kteří je vystavily jaderným testům zrůdy. Jasné je to, že jsou ochotní udělat vše, aby získali to, co chtějí. 
Rozhádaná rodina se proto musí spojit a všemi silami se snažit přežít.



Hned na začátek: pokud máte slabý žaludek nebo ještě hůř nesnesete pohled na krev, tak se do tohohle ''filmu'' určitě nepouštějte.
Film se cca ve čtvrtině rozjede. Rozjede se velmi brutálně, brutálně pokračuje a brutálně i končí. 
Co musím určitě pochválit jsou masky/ kostýmy našich zrůdiček prahnoucích pro krvi (budou mě strašit ještě opravdu dlouho).
Za začátku filmu jsem byla nadšená a myslela jsem si, že toto je přesně pro mě. Ano, jsou tu velmi brutální scény, lekačky, atd..., ale chybělo mi tam NĚCO, co Vás od filmu nepustí a vy u obrazovky sedíte jak přikovaní jednak, aby jste věděli jak to pokračuje a jednak proto, že se bojíte někam jít, aby Vás to někde náhodou nesežralo. A přesně toto tam nebylo.
Skončilo to tak, že jsem film několikrát přetáčela (tohohle zlozvyku se chci vážně zbavit). Možná je to moje chyba, ale nakonec si z filmu odnáším jen nechutné scény a děj, zápletky či mrazivé prostředí jsem asi někde ztratila :/




4, Fakjů pane učiteli 2
4/5*
Druhý díl ''školské komedie'' je tu.
Myslím, že u tohohle filmu nemá cenu ho ani představovat.
Jednoduše- náš ''učitel'' Zeki Muller odlétá s 10. B do Thajska, kde mají jaksi pomáhat chudým, ale známe koncept tohoto filmu- místo toho tam dělají bordel a voloviny.

Svým způsobem mám filmy podobného námětu ráda. Sednete si k tomu, vypnete, párkrát se zařechtáte a jedete dál. Přeci jen mi připadalo, že druhý díl měl v sobě i nějakou tu rádoby zápletku.
Takže já jsem byla s filmem docela spokojená, ale nečekejte od toho nějaké mega umění :)



Zloba- královna černé magie
5/5*
Co když i zlo bylo dříve dobro?
Malá víla Zlobilka žije v říši úplně odlišené než naší lidské. Už od počátku se tyto dva světy v lásce moc neměli. Lidé kouzelným bytostem záviděli jejich lásku, souznění a důvěru. Proto ani kouzelná říše nepotřebovala krále či královnu. 

Zlobilka si své jméno zasloužila hlavně létáním a srandičkami, které denně praktikovala. Její křídla byla silná, nádherná a Zlobilka je milovala natolik, že život bez nich by si neuměla představit,
Při jednom z jejich denních ''náletů'' potkala na kouzelném území člověka. Byl to stejně starý chlapec Filip, kterému stejně jako jí rodiče zemřeli a každý žil proto sám. Filip žil u chudých sedláků, ale pokaždé, když se podíval na nedaleký hrad, kde žil lidský král, sliboval Zlobilce, že tam jednou bude žít. 
Zlobilka brzy pochopila, že je pro to schopný udělat cokoliv.



Jak děti rostly, Filipa to začalo táhnout na hrad čím dál více a tím pádem Zlobilku opustil.
Ze Zlobilky se stala krásná žena, která kouzelnou říši pomocí magie chránila. Nenávist lidského krále byla více než obrovská, a tak se rozhodl kouzelnou říši zničit. 
Zlobilka se nedala a boj s ním vyhrála. Král na smrtelné posteli slibuje království a ruku své dcery tomu, kdo Zlobilku zničí. A Filipovi dojde, že toto je jeho životní šance.
Ví, že ho Zlobilka miluje, ale ještě více miluje svá křídla, a tak se za ní jednoho večera vrací. Uspí ji a její křídla jí ''ukradne''. Když je donese králi, je z toho nadšený, a tak vše připadá Filipovi a ze Zlobilky se stává Zloba...



Děj dále pokračuje jako taková hoodně vylepšená Šípková růženka, ale kdybych zacházela do detailu, řádků by tu bylo o něco více :D
Každopádně musím uznat, že toto se rozhodně povedlo.

Angelina Jolie jako Zloba byla naprosto perfektní a při sledování filmu si (jako vždy) držela Vaši maximální pozornost. Celkově herci byly naprosto perfektní.
Toto převyprávění pohádky O Šípkové růžence bylo opravdu úchvatné. Zápletky a vylepšení klasického příběhu a hlavně pointa tohoto filmu nejde označit jinak, než za dokonalost. 
Pokud jste se ještě na Zlobu nepodívali, určitě to napravte, protože to obyčejná pohádka rozhodně není :)




Zhlédli jste nějaký z těchto filmů?
Co na něj říkáte?

Mějte se hezky! :)
seabook04@gmail.com

18 komentářů:

  1. Tááákže.
    Viděla jsem Pátou vlnu a líbila se mi. Fakjů, pane učiteli teda moc ne, hlavně z konce jsem byla dost zklamaná. Zloba byla taky moc pěkná.
    A určitě si na můj filmový seznam připisuji Ouiju, horory moc nemusím, ale tenhle vypadá fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že budeš z Ouija nadšená stejně jako já :)

      Vymazat
  2. Pátou vlnu jsem si v kině okamžitě zamilovala, Zlobu i Fakjů pane učiteli 2 mám moc ráda. :) Ouija se mi líbila, ale Hory mají oči mě nelákají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny, až na Učitele a Hory mají oči, jsou moje srdcovky :3 :)

      Vymazat
  3. Ouija se mi vubec nelibila, za me desna blbost. Zloba me take zklamala. Na Patou vlnu se teprve chystam, tedy i na knihu. Krvaky nemam rada, Hory maji oci byly prumerne, podobny je Pach krve, ten se mi ale dost libi.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Ouija právě vím, že jsou dvě skupiny- ti co ten film milují a ti, pro které je to blbost :D
      Pach krve jsem pak opět ''prolítla'', takže se na to možná pořádně podívám znovu :)

      Vymazat
  4. Dnes mě naprosto rozmetal Chlapec v pruhovaném pyžamu :) Určitě můžu jen doporučit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tento film bych se chtěla také co nejdřív podívat :)

      Vymazat
  5. Já teda byla z Páté vlny hodně zklamaná. Knihu zbožňuji, ale film vážně odflákli... Jinak kromě Fakjů pane učiteli, který mě docela bavil, ale jednička mi přišla lepší, jsem zbytek filmů neviděla :D

    OdpovědětVymazat
  6. Pátou vlnu jsem viděla, ale knihu jsem ještě nečetla. Rozhodně to mám v plánu napravit před druhým filmem. Každopádně se mi líbila, takže jsem na předlohu dost zvědavá. Učitele jsem taky viděla, ale spíš jsem ním jen zaplácla čas, první díl se mi líbil víc. A pak jsem ještě viděla Zlobu, ale tu jsem ani nedokoukala. Příšerně mě nudila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt se Ti Zloba nelíbila? :O Já se z ní byla maximálně nadšená :O :3

      Vymazat
  7. Viděla jsem vše až na ten horor s hrozným jménem, který ani neumím vyslovit. :D Nicméně, už ho stahuju! :D Už je to celkem dlouho, co jsem viděla Zlobu a při čtení tvých řádků jsem si říkala, že se na to asi kouknu znovu, protože se mi to opravdu líbilo a já přímo miluju takovéhle.. pohádky. Jestli znáš ještě nějakou takovouhle, tak se určitě ozvi, musim vidět všechny! :D Pátá vlna s Chloe (♥) v hlavní roli... opět skvělý film!
    Pěkný článek, děkuji za shrnutí :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Ouija, Zloba i Pátá vlna- tyto filmy jsem si strašně zamilovala <3
      Zatím jsem na žádný ''pohádkový'' film na způsob Zloby nenašla :(

      Vymazat
  8. Knihu Pátá vlna jsem nečetla, ale ve filmové podobě si na ni čas udělám :) A i ostatní filmy vypadají pěkně, i když některé nejspíš vynechám. Horory nejsou moje parketa. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Pátou vlnu se určitě mrkni :) Za mě je skvělá! :)
      Já naopak zase horory miluju <3 :D

      Vymazat
  9. Samé dobré filmy :) Viděla jsem Fakjú pane učiteli - skvělá komedie, a Zlobu. Od té jsem čekala víc :) A ted se chystám na Pátou vlnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se tak koukám, tak Zloba je buďto super nebo hrůza :D Což je škoda :(
      Doufám, že budeš z Páté vlny stejně nadšená :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥