středa 16. března 2016

RECENZE: Nejtemnější hodina

autor: Barbara Erskinová 
žánr: Román
nakladatelství: Brána
počet stran: 437
orig. název: The Darkest Hour
rok vydání: 2014
rok vydání orig.: 2014
překlad: Eva Křístková
vazba knihy: vázaná s přebalem
ISBN: 978-80-7243-742-9


ANOTACE:
Láska je nejistá a nezkrotná jako válka ...

V létě roku 1940, se většina očí upírá na nebe nad jižní Anglií. Bitva o Británii právě začala. Ale mladá Evie Lucasová má oči jen pro temperamentního mladého pilota jménem Tony. 

Evie má před sebou zářnou uměleckou kariéru, ale zdá se, že marní čas nekonečným skicováním portrétů Tonyho. 
Chce, aby jeho rodiče měli něco na památku v případě, že se všechno padne ve válce ...

O sedmdesát let později, nedávno ovdovělý historik umění Lucy se snaží dát kousky svého života zase dohromady. Aby to dokázala je třeba odhalit záhadu obklopující obraz v jeho domově. Ale když náhodou nedopatřením píchne do „vosího hnízda“ minulosti, které bylo úmyslně zahlazeno se Lucy ocitá v nebezpečí jež mu hrozí od lidí z minulosti i současnosti, kteří nemají v úmyslu nechat nevyslovenou pravdu vyplavat na povrch.


MŮJ NÁZOR:
Milovaný manžel Lucy před třemi měsíci zemřel. Nebyla to nešťastná náhoda, ale ani vražda. Někdo ho vytlačil ze silnice a stalo se něco co nikdo neplánoval. Ten někdo ale nešel po něm, ale po tom co měl na sedadle za sebou.

Manželé spolu vlastnili galerii a když se dozvěděli, že je na prodej (navíc za směšnou částku) obraz Evelyn Lucasové, tak neváhali. Nebyli asi jediní, kdo o obraz měl zájem. Jenže oni chtěli přijít na kloub minulosti Evelyn. Někdo ale chtěl obraz zároveň i s minulostí proměnit v popel.
Lucy se ale rozhodne, že čas ji nezastaví a minulosti přijde na kloub. Věří, že pravdu zjistí i bez Evelyn, která před pár lety zemřela a na její památku napíše autobiografii.

To ale neví, že i minulost má své síly.



O sedmdesát let zpátky mladá Evelyn/Evie Lucasová maluje portréty pilotů těsně před tím, než se vydají na pospas smrti. Někteří se z nebe vrátí zdraví a živý, někteří zranění a někteří mrtví.
Na letišti potká Tonyho. Úžasného pilota, do kterého se okamžitě zamiluje. Jejich láska je obětovaná a silná, ale ne podporovaná.
Mladík Eddie není jediní, kdo její obrazy zná, ale je to ten, kdo má zásluhu na jejich vzniku. Denně jezdí Evie navštívit na statek, kde bydlí se svými rodiči. 

Později Evie pozná, že to Eddie nechce jen kamarádství a obrazy, ale chce ji a všechno co jí patří...


Sháníte knihu která Vás nebude nudit, dám Vám do písmene propracovaný příběh a mrazení po zádech? Toto je pro Vás jasná volba!
Jako u většinu článku tu musím zmínit, že na tuto knihu mě nalákala Rodaw. I když ji Irča chválila, tak jsem z knihy měla divný pocit a až po dočtení jsem zjistila proč.

Slovy opravdu nejde vyjádřit jak jsem se při čtení cítila. Když děj přeskočil do přítomnosti, tak vy s ním. Když jste se vraceli do minulosti, probudili jste se uprostřed války jako Evelyn Lucasová.
Jedním slovem neuvěřitelné.


Kdo tuto knihu četl, tak ví, že ten konec je prostě šílený!!
Autorka mě naprosto rozdrtila a stejně jako celou knihu jsem písmena hltala, hltala a pak mi došlo, že už je najednou konec. Jen jsem seděla a říkala si : ,,Proč? ''
Barbara mě dostala do kolen a já doufám, že její další knihy mě nezklamou, protože Nejtemnější hodina nasadila laťku tak vysoko, že by jste na ni nedohlédli.

Knihu Vám 100% doporučuji, ale je pravda, že autorčin styl je velmi zvláštní. Buďto si ho zamilujete a nebo ne. Jednoduché. Pro ty, kteří autorce šanci nedali : Rychle to napravte!!!



HODNOCENÍ:



Doufám,že se Vám recenze líbila a určitě mi 
napište jestli jste knihu četli a jak se Vám líbila :)

Mějte se hezky!! :)

seabook04@gmail.com
FB: Klik (SeaBook)
Instagram: Klik (seabook04)

8 komentářů:

  1. Já jsme zatím autorce šanci nedala, ale bohužel nejspíš ani nedám. Věřím, že kniha může být velmi vydařená, ale ani tentokrát to není tak úplně můj žánr.
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda :(
      Je to jediná kniha v životě, u které jsem se vážně klepala strachy :)

      Vymazat
  2. Mám doma asi tři její knihy, ale zatím jsem nečetla ani jednu. Musím to někdy napravit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Toto je jediná kniha, kterou od autorky mám doma, ještě jsem ji nečetla, ale jsem na ni moc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze :) Mám doma od B. Erskinové jednu knihu, ale zatím jsem nečetla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Určitě se k ní dostaň co nejdříve :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥