čtvrtek 7. ledna 2016

Wrap-Up / Knižní shrnutí za prosinec

Ahooj,
dnes tu mám pro Vás článek s kterým se vrátíme vlastně do minulosti a to ještě do roku 2015.
Jestli si také nemůžete zvyknout na tu šestku na konci,tak nejste jediní.
No a dneska to bude Wrap up nebo-li knižní shrnutí za měsíc prosinec.
Já jsem se do toho v prosinci pustila  a přečetla jsem (pro mě rekordních) 9 knih a celkem 2918 stran.
Já jsem na sebe hrdá a doufám,že tohle číslo ještě brzy navýším.Teď se jdeme ale podívat,co že jsem to přečetla :)



PŘEČTENO:
1,Mrazivé ticho
Do této knihy jsem se pouštěla s nadšením a také se mi dostavilo.Až teda do té doby,než se vše začalo vysvětlovat.Ten konec knihy mě prostě nesedl a nelíbil se mi.Proto jsem také dala knize jen tři hvězdičky,ale tak si to u mě autor jeho druhou knihou vylepší,protože na tu jsem moc zvědavá :)
Recenze: zde



2,Wonder
Kniha v angličtině-no nevím co si mám o ní úplně myslet.Musím ale uznat,že téma knihy bylo opravdu neobvyklé a originální- chlapec s deformovaným obličejem se celý život učí doma,ale najednou je poslán do školy.
Já jsem prostě od této knihy čekala více.Pro mě byl příběh nudný :/
Recenze: zde



3,Finále
Myslím,že už jsem někde psala,že chci v prosinci dočíst moje rozečtené série abych do roku 2016 vstupovala s ''čistím štítem'' a v prosinci jsem tuto úžasnou sérii (bohužel) dočetla.
Tuhle sérii jsem si oblíbila hned od první kapitoly a nedám na ni dopustit a jsem moc ráda,že jsem s touto úžasnou sérii strávila rok :)
Recenze: zde



4,Krvavá romance-Krutá láska
Další finální díl série a to tentokrát Krvavé Romance.Nedávno vyšla recenze,tak se určitě mrkněte :)
Recenze: zde


5,Hrej hráčem
Z této knihy jsem byla na větvi.Je sice pravda,že je docela sprostá a plná takový,no řekněme neslušných scén,ale je dokonalá.
Když se dva puberťáci rozhodnou,že si navzájem ač nevědomě zlomí srdce,tak ani jeden neví,že to skončí úplně jinak,než předvídaly.
Už se moc těším na další díly a druhý díl vypadá vážně dobře :)


6,Harry Potter a Kámen mudrců
Konečně jsem zahnala můj mega velký rest.A to si přečíst Harryho Pottera.
Já vím,já vím.Byla jsem ostuda,protože přes to,že jsem velký fanoušek filmů a také velký knihomol jsem knihy nečetla.
První díl už mám za sebou a těším se na další.Je asi pravda,že kdybych neviděla film,tak by se mi knihy líbily více,ale co už nadělám no...


7,Boj o trůn
Ukončení série Svět o Tryllech- o můj bože,to je tak dokonalá série.Já jsem z toho (a ještě jedné série úplně mimo viz. za chvíli).
Já myslím,že už jste tuhle sérii u mě několikrát viděli,takže se více rozpovídám v plánované recenzi :)


8,Nástroje smrti-Město z kostí
Tak a tady začíná moje šílenství.Tahle série je pro mě droga.Pořád na ni myslím a už mám přečtené i druhý díl,který jsem stejně jako první přečetla za jeden den.
Viděla jsem i film a o můj bože.Jak písnička k filmu,tak film a i kniha jsou prostě jedním slovem dokonalé.Strašně mě štve,že druhý díl filmu nebude,protože schytal strašnou kritiku (což nechápu),ale bude seriál.kde (podle traileru) není absolutně nic podobné knize.Ani ti herci.Jsem fakt naštvaná.



9.Elita
A jako poslední tu mám další bombu a to je pokračování/druhý díl série Selekce a to Elita.
Když jsem ji k vánocům dostala byla jsem nadšená,ale zároveň i smutná,protože jsem si myslela,že se k ní dostanu až za dlouho.Já to ale jednou odpoledne nevydržela a Elitu jsem slupla jako malinu a byla jsem nadšená.Co jsem četla,tak všichni Elitu považuji za menší propadák v této sérii a Americu jsem tu čekala k nevydržení a ač jsem ji v prvním díle moc v lásce neměla,tak tady jsem si ji zamilovala.



ROZEČTENO:
1,Nebezpečná minulost
Správně bych tu měla mít druhý díl Nástrojů smrti,ale jelikož jsem ho přečetla rychlostí blesku tak budu aktuální a dám Vám sem Nebezpečnou minulost.
Do této knihy jsem se pouštěl díky Rodaw a zatím se mi velmi líbí.Jsem teprve na straně 150,ale příběh už se pomalu začíná rozjíždět,tak uvidím co mě ještě čeká :)



Tak a to je pro dnešek vše :)
Doufám,že se vám článek líbil a určitě mi napište jestli jste nějakou z těchto knih četli
nebo co jste přečetli vy nebo jakou knihu právě čtete.

MĚJTE SE HEZKY :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik

14 komentářů:

  1. Super článek, přečetla jsi toho hodně :D A právě jsi mi připomněla, že si chci dát re-reading Nástrojů smrti :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Já jsem z ní úplně vedle a doufám,že se do dalších dílů pustím co nejdříve a i přesto,že ten seriál nevypadal podobně,tak už se těším na premiéru :-D

      Vymazat
  2. Hrej hráčem je super kniha, mile mě překvapila a další díly ještě lepší.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Přečetla jsi toho hodně :-) Mrazivé ticho mě také láká :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na mé poměry ano :)
      Určitě se do něho pusť,protože je úžasné,až tedy na ten konec no :/

      Vymazat
  4. To je ale knížek. :) Já poslední dobou, bohužel, nestíhám číst tolik jako dřív. Ale taky se chystám na Harryho Pottera, chci si dát re-reading celé série. Jinak začínám opravdu uvažvaot o série Boj otrůn, v poslední době samá dobrá doporučení. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se do série pusť!!!Uděláš mi velkou radost,protože ta série je prostě DOKONALOST :3 :)

      Vymazat
  5. Zvládla jsi toho opravdu hodně :)
    Teď se ti tu jen rozepíšu o tom Městě z kostí :D Já jsem jako první viděla film, do kterého jsem se zamilovala, a až pak jsem se pustila do knih. Když jsem si ale přečetla první díl, musela jsem se na film podívat trochu jinak. Pochopila jsem, proč schytal takovou kritiku, protože to bylo něco jiného než knihy a měli to i docela slabě natočené. A když jsem to viděla i já, kdo četl knížky až po filmu, neumím si představit, jak se na to tvářili ti, co nejprve četli a milovali knihy. To pro mě muselo být obrovské zklamání, takže já se nedivím, že film neměl úspěch.
    Co se týče seriálu, ano, ten bude od knihy nejspíš ještě odlišnější, ale zase je to seriál, takže si můžou dovolit přidat tam svoje vlastní scény, protože na to mají hodně prostoru. Taky díky tomu ukáží více knižních scén, které se do filmu nevešly. A kromě toho, seriály se knih vždycky drží mnohem míň než filmy, jsem na to zvyklá, takže mi to nijak zvlášť nevadí. Jsem holt seriálový závislák, takže mi vyhovuje, že bude místo druhého filmu televizí projekt.
    A na rozdíl od tebe mi seriálové obsazení neskutečně vyhovuje. Lily Collins byla sice v roli Clary perfektní, ale Katherine se na ni svým vzhledem zase hodí mnohem, ale mnohem víc. Hlavně její vlasy jsou přesně ty, které Cassandra v knize popsala. Z trailerů to sice zatím nevypadá, že by byla kdovíjak dobrá herečka, ale dokud ji neuvidím hrát v celé epizodě, tak nebudu odsuzovat.
    Filmový Simon byl taky perfektní, miluju Roberta, který ho úžasně zahrál, takže ten mi bude chybět, ale se seriálovým nemám sebemenší problém. Na Simona se opět hodí a je roztomilý, takže ho beru a jsem spokojená.
    Co se týče Jace - tady jsem rozhodně pro filmového, to je pravda. Jako jedné z mála mi Jamie v té roli sednul. Dominic se na Jace vůbec nehodí a doteď jsem si na něj nedokázala zvyknout, ale vyloženě naštvaná taky nejsem, protože mám Dominica ráda a je to fajn herec, takže aspoň že tak :)
    Alek a Isabella jsou rozhodně mnohonásobně lepší v seriálu. Filmová Izzy byla sice hezká, ale rozhodně to nebyla nějaká hodně velká kráska a v knize je Izzy prostě překrásná modelka. Ta seriálová je modelka dokonce i ve skutečnosti, líbí se mi, je to kočka, takže s tou jsem nadmíru spokojená. A Alek? Bože, to je pro mě asi nejlepší seriálové obsazení! Filmový Alec byl moc starý a i když mám toho herce ráda, nějak mi v té roli neseděl. To do Matthewa jsem se zamilovala hned, jak jsem ho uviděla. To je opravdu dokonalý Alek, přesně takhle jsem si ho představovala.
    Magnus se mi taky líbí víc v seriálu. Podle traileru vypadá přesně tak praštěný, jak je popisován v knize. Na tom filmovém nic moc nebylo.
    Valentýn... No, tady úplně nevím, co si mám myslet. Vzhledově se na něj ani jeden herec nehodí, takže to hodnotit nemůžu. Jonathan je perfektní herec a Valentýna zahrál dobře, ale je moc mladý. Vedle Jamieho a Lily vypadal jako jejich starší brácha, ne jejich otec. To ten seriálový je v tomhle lepší. A s rolemi záporáků už má zkušenosti, takže bude určitě v pohodě.
    Jocelyn se mi líbila ve filmu, ale líbí se mi i v seriálu, takže s ní taky nemám problém.
    A Luke... Ten mi na začátku vadil, ale chápu, proč do jeho role obsadili černocha, i když to podle knížky černoch rozhodně být nemá. V Americe se zkrátka do všech seriálů snaží obsadit nějakého černocha, aby nebyli nařčeni z rasismu, a protože Cassandra v knize vlastně žádné černochy neměla, museli improvizovat. A navíc podle trailerů to vypadá, že bude Luke super, takže jsem si na tu změnu image už zvykla a nijak mě neštve.
    Takže asi tak, omlouvám se za slohovku, ale musela jsem to ze sebe dostat :D Seriál bude určitě jiný než knížka, ale těším se stejně. Hlavně ti herci se podle mě fakt povedli líp než ve filmu (alespoň většina) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala si to skvěle,ale já jsem prostě divný člověk a to co se ostatním nelíbí já miluji a tak je to i s filmem.Je pravda,že některé scény nebyly podle knihy,ale i tak jsem byla nadšená.
      Izzy se mi ve filmu také moc nelíbila,ale trošku i Clary.Protože Lily je prostě nádherná,ale v knize není Clary popisována jako dokonalá kráska.
      Co mně v seriálu nesedí je Simon.Přijde mi strašně starý :-D
      Ale Magnus je skvělý,stejně jako ve filmu.
      Valentýn mě v filmu sedl,nevím proč,ale úplně mně do role pasoval :-D
      Každopádně jsem na seriál zvědavá,ale pro mě to film asi nepředčí :/

      Vymazat
    2. Já to chápu, každý máme jiný vkus :) Podle mě budu víc spokojená se seriálem, ale to rozhodně neznamená, že to tak budou mít i všichni ostatní :D
      Tobě připadá starý seriálový Simon? Jako fakt? :D Vždyť je to takový ušák :D Tomu herci je 22, zatímco Robertovi z filmu je 28, takže v tomhle směru problém fakt nevidím :D
      A jako s Valentýnem souhlasím. Je to boží herec, takže ho zahrál skvěle a i se na tu roli hodí, ale podle mě je prostě moc mladý na roli otce dospělýc herců, takže kdyby tu roli dostal až za několik let a dostal blonďatou paruku, byl přesným Valentýnem podle mých představ :) Ale takhle ne.

      Vymazat
    3. Já fakt nevím co se mou je,ale Simon vy připadá fakt starý :-DD
      Asi ztrácím zrak,ale já si nemůžu pomoct :-DD

      Vymazat
  6. Jsi pilná čtenářka, gratuluji :) Na Mrazivé ticho se taky těším, dostala jsem ho pod stromeček i s Temným šílenstvím a pokud mi knihy sednou, půjdu i do Spouštěče, anotace je zajímavá. :)
    Moc pěkný článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Nad knihou Spouštěč také přemýšlím :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥