neděle 31. ledna 2016

RECENZE: Město z popela (Nástroje smrti II.)

autor: Cassandra Clare
žánr: Fantasy/Román
nakladatelství: Knížní Klub/Mladá fronta
počet stran: 392
orig. název: City of Ashes
rok vydání (1.) : 2010
rok vydání orig.: 2008

překlad: Eva Maršíková
vazba knihy: brožovaná




ANOTACE:
Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život vrátil do normálních kolejí.
Ale co je vůbec normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte obyvatele podsvěta, jako jsou vlkodlaci, upíři a víly? Kdyby se Clary obrátila ke světu lovců stínů zády, mohla by trávit víc času se svým nejlepším kamarádem Simonem, ze kterého se postupně stává něco víc než jen kamarád.
Lovci stínů ji však nehodlají nechat odejít, obzvláště její pohledný, avšak nesnesitelný znovunalezený bratr Jace.
Navíc jediný způsob, jak by mohla Clary pomoci své matce, je najít Valentýna, nebezpečného a zákeřného lovce stínů, který je zároveň jejím otcem.
V napínavém pokračování románu Město z kostí Cassandra Clareová vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde moc znamená pokušení a láska s sebou vždy přináší nebezpečí.



MŮJ NÁZOR:
Clary se snaží zapomenout na celý svět lovců stínů.
Zároveň i na to,že Jace je (asi) jejím bratrem,do kterého se zamilovala,ale pořád si to nechce přiznat. Proto se snaží se Simonem navázat něco jiného než jen kamarádství.
Když už to vypadá,že se všechno vrátilo do starých kolejí zjistí,že Jace začíná mít problémy.

Potom co utekl z nemocnice,kde byli u jejich matky, s ním nemluvila a proto je vyděšená když zjistí,že se chystá utéct a Spolek s ním neplánuje nic dobrého.
Clary zjistí,že před tím co má v krvi neuteče,stejně jako před svým srdcem.

V minulé recenzi na první díl jste asi poznali jak moc jsem se do této celé série zamilovala. Kdybych mohla,tak bych celou sérii přečetla najednou,ale bohužel jsou i jiné knihy,takže jsem si řekla,že budu číst jeden díl na jeden měsíc a právě proto jsem se hned na začátku ledna vrhla do Města z popela.
Ze začátku jsem měla strach,aby to nebyl případ série kdy je první díl dokonalý a zbytek stojí za houby.Cassanda Clare ale nezklamala a já se opět ponořila fantasy světa a hltala každé další slovo.

Kdybych se měla vyjádřit trochu k postavám.
Jelikož tu máme dva zamilované (asi) sourozence,ano píšu tam asi,protože prostě není možné aby sourozenci byli a pokud jste už tuto sérii četli tak mi to hlavně nepište,protože by jste dopadli hodně špatně.
Každopádně máme tu tedy dva (asi) sourozence kteří jsou do sebe zamilovaní,ale ani jeden nemá odvahu to říci.Nebo spíš Jace ano,ale Clary...fakt jsem někdy z Claryny tekla a měla nervy v kýblu.
Mamka se někdy divila proč u čtení nadávám a je mi líto mého spolužáka,který si každodenně musí vyslechnout moje pocity z knihy,obsazení seriálu,atd...divím se,že ještě není v blázinci.

zdroj

No a děj? Ten není podle mě nutné komentovat,protože jenom jméno autorky zaručuje dobrý děj a já doufám,že její kvalita v průběhu série neklesla.
Na Město ze skla se chystám tento měsíc a upřímně? Nemůžu se dočkat :-D
Nevím jestli je to pravda, ale slyšela jsem, že to měla být původně trilogie, takže právě proto je třetí díl (údajně) nejakčnější. Jestli o tom něco víte, tak mi to určitě napište-  jsem jedno velký ucho.

Zase jsem se trochu rozepsala o něčem co sem vůbec nepatří,ale snad jste z této poměrně zmatené recenze poznali jak moc se mi tato kniha líbila, jak moc jsem chtěla Clarynu profackovat a jak moc doufám,že Jace a Clary nemají nic z biologické stránky společného.

HODNOCENÍ:




Doufám,že se Vám recenze líbila :)
Určitě mi napište jestli jste tuto sérii četli 
nebo jestli víte něco o tom,že to měla být 
původně trilogie a co právě čtete.
Mějte se hezky :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik

14 komentářů:

  1. Super recenze! Tuhle sérii mám moc ráda, tak snad se k tomu re-readingu dokopu co nejdříve :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mně Město z popela přišlo trochu slabší, než první díl, ale i tak se mi strašně moc líbilo. A ano, Nástroje smrti byly původně trilogie, ale pak se Cassandra rozhodla, že na tom ještě něco vydělá, a napsala další tři díly :D A fakt se máš na co těšit. Město ze skla je rozhodně nejlepší z celé série! Ty následující tři už nejsou tak dobré, i když je mám pořád ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to trochu slabší bylo,ale jak se říká láska je slepá :-D
      Tak to jsem na Město ze skla ještě více natěšená a doufám,že mě teda nezklame.Myslím si,že ty další díly možná budou takové víc oddechové,ale když jsem hledala anotaci na Město z popela,tak jsem nechtěně klikla na čtvrtý nebo pátý dí a přečetla si větu,že Jace zmizí,tak jsem zvědavá jak to všechno vlastně skončí a o čem budou ty další díly :-D :)

      Vymazat
  3. O Cassandre som počula, že je vraj veľmi dobrá spisovateľka. :) Kamoška mi odporúčila, aby som si od nej prečítala Mechanický anjel, ale ešte som sa ku nej nedostala. :) A ty ? Čítala si ju ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mechanického anděla-Pekelné nástroje jsem nečetla,ale slyšela jsem,že je lepší si prvně přečíst Nástroje smrti a až pak Pekelné nástroje.Nevím co je na tom pravdy,ale Cassandra je vážně skvělá,takže věřím že i Pekelné nástroje-Mechanický anděl bude super :)
      Jinak Mechanického anděla mám ,ale asi si ho přečtu po dočtení Nástrojů smrti :)

      Vymazat
  4. Díky za prima recenzi! S touhle sérií se pořád míjím a možná bych už mohla popřemýšlet o jejím přečtení. Minimálně kvůli těm obálkám to alespoň zkusím :)
    http://fiamorisrunning.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc děkuji :)
      Určitě zkus,protože si v ní každý něco najde a pokud máš ráda fantasy,tak najdeš lásku na celý život :D :)

      Vymazat
  5. Už si tuhle sérii taky musím konečně přečíst :D. Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :)
      Tak šup šup,dokud jde ještě sehnat :-D :)

      Vymazat
  6. Začíná se mi kopit seznam, knih, které si chci přečíst! Po Nástrojích smrti se rozhodně podívám.

    ChicByJane

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně,můj seznam už je nekonečný :-D
      Určit se po téhle sérii podívej,stojí za to :)

      Vymazat
  7. Rozhodně se těš na třetí díl! Vážně BOMBA! Já právě čtu čtvrtý díl a doufám, že se to rozjede. :/
    Jinak super recenze! Přihlašuji se k odběru.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :)
      Chtěla bych se na něho vrhnout tento víkend a vážně se nemůžu dočkat!! :)

      Vymazat

Děkuji za komentář! Co nejdříve odpovím! ♥